- Mąki: mąka kukurydziana, kasza kukurydziana, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mączka ziemniaczana, mąka jaglana, mąka kokosowa
- Kasze: kasza jaglana (z prosa), kasza gryczana
- Ryż biały, kleiki ryżowe, skrobia ryżowa
- Makarony bezglutenowe
- Ziemniaki
- Pieczywo bezglutenowe
- Ciasta: biszkoptowe, ciasta drożdżowe, kruche, herbatniki, wafle, krakersy, chrupki (przygotowane z wyżej wymienionych mąk), popcorn (kukurydza prażona)
- Płatki jaglane, płatki gryczane, płatki ryżowe
- Mąki: mąka pszenna, mąka żytnia, mąki pełnoziarniste
- Kasze: kasza manna, jęczmienna, mazurska, perłowa, pęczak
- Makarony z wyżej wymienionych mąk
- Pieczywo: chleby pszenne, żytnie, orkiszowe, pełnoziarniste, ciasta, sucharki, biszkopty,
- Płatki owsiane, orkiszowe, otręby pszenne